Revisie en levering van appendages

Appendages worden breed toegepast in de industrie: denk aan de productie locaties voor de productie van voeding, olie- en gaswinning, chemie en papier en rioolwaterzuiveringsinstallaties. JD Techniek is uw adres voor de levering en revisie van veiligheden, afsluiters, actuators en regelkleppen. We kennen de markt en onze klanten goed en weten wat de wensen en mogelijkheden zijn. Door de goede samenwerking met onze leveranciers en klanten kunnen we kort schakelen en zo efficiënt mogelijk onze service verlenen.

In onze moderne werkplaats worden door onze ervaren specialisten dagelijks veiligheden, regelkleppen en afsluiters met toebehoren gereviseerd of gemodificeerd en samengesteld. Revisies kunnen ook O2 (zuurstof) schoon uitgevoerd worden in onze O2 cleanroom. Op locatie kunnen we 24/7 (spoed) reparaties uitvoeren en service verlenen.

JD Techniek is merkonafhankelijk maar is Authorised repair center voor diverse merken appendages waaronder: Conovalve, Somas, Leser, Niezgodka, Mankenberg, Eriks.

Appendage revisie proces:

Bij binnenkomst wordt de appendage in beeld gebracht en ingeschreven met een uniek nummer. Aansluitend wordt de appendage vrijgegeven voor demontage als alles bekend is klant, klant referentie incl. medium en eventueel schoonverklaring. Afhankelijk van de klant wens wordt voor demontage een pré-test uitgevoerd en aansluitend gedemonteerd. Als de onderdelen gereinigd en eventueel gestraald zijn wordt een inspectierapport opgesteld aangevuld met foto’s en wordt er d.m.v. een offerte met de klant overlegd wat er vervangen of hersteld moet worden. Na akkoord offerte wordt de revisie ingang gezet. Als de appendage gemonteerd is met herstelde of vervangen onderdelen wordt deze getest volgens klant wens, en na goedkeuring afgewerkt in de juist RAL kleur in onze lak cabine. Desgewenst wordt een test certificaat opgesteld en meegestuurd.

Machine afdeling:

Voor de machinale bewerkingen aan appendages, zoals draai, frees en vlak- en rondslijpwerk hebben we de beschikking over een conventioneel machinepark waarmee we bijvoorbeeld bonnet en afdichtvlakken kunnen herstellen, spindels bewerken of nieuw maken etc. In overleg en op verzoek van de klant kunnen we ook goed modificaties aan de appendages uitvoeren om daarmee de stand tijd te verlengen en terugkerende problemen op te lossen. Voor veiligheden geld de uitzondering dat we daar alleen onderdelen met fabrikant originele onderdelen vervangen.

Veiligheden certificering:

Voor de veiligheden zijn we T0103 en PRD3.2 Lloyd's gecertificeerd voor het zelfstandig reviseren, testen en keuren van veiligheden zoals pilot operated veiligheden, veer veiligheden + druk vacuüm ventielen.De revisie van veiligheden gaat volgens fabrikanten specificatie en een vaste door Lloyd’s goedgekeurde procedure. Een standaard revisie gaat volgens een vaste, zeer concurrerende, tarievenlijst waardoor de klant van te voren weet wat de kosten gaan worden. Eventuele afwijkingen hierop worden tijdens het revisieproces overlegd, en na goedkeuring pas uitgevoerd. Geen verrassingen achteraf dus.

JD Techniek levert natuurlijk ook nieuwe veiligheden van elk gewenst merk. Ook al is er een fabriekscertificaat bij, dan nog komt er functie test in onze werkplaats een JD Techniek certificaat bij, wij willen namelijk garanderen dat de veiligheid doet waar hij voor ontworpen is. Het testen wordt uitgevoerd op testbanken met gekalibreerde manometers. De testspecificaties zijn conform internationale normen. Aansluitend wordt een Lloyd’s test certificaat opgemaakt. Het origineel gaat met de veiligheid retour naar de klant, een digitale kopie gaat naar de klant en een papieren versie wordt opgeslagen in de projectadministratie. Onze database bevat tevens alle informatie van de betreffende veiligheid, waardoor traceerbaarheid maximaal gewaarborgd is.

Regelkleppen:

Naast de revisie, zijn we in staat om in onze werkplaats én on-site de regelkleppen in te regelen en af te stellen, alle merken analoge en digitale klepstandstellers zijn bij ons bekend en kunnen ingeregeld worden door de instrumentatie specialisten. Het is ook mogelijk om aanpassingen in Kvs of Cv waardes uit te laten voeren of van positioner merk en type te veranderen.

Revisiegamma

Het revisiegamma van JD Techniek omvat onder meer:

 • Veiligheden
 • Kogelafsluiters
 • Klepafsluiters
 • Terugslagkleppen
 • Vlinderkleppen
 • Plaatafsluiters
 • Schuifafsluiters
 • Regelkleppen
 • Be- en ontluchters (druk vacuumventielen)
 • Condenspotten
 • Druk reduceren
 • Actuatoren, pneumatisch, elektrisch en hydraulisch

De voordelen van Appendage revisie:

 • Aanzienlijke kostenbesparing
  Door bestaande producten te reviseren voorkomt u dure investeringen in nieuwe onderdelen.
 • Snellere levertijden
  Levertijden kunnen aanzienlijk worden verkort in vergelijking met levering van nieuwe appendages.
 • Inzicht in uw systeem
  Tijdens revisie van afsluiters kan gemakkelijk de oorzaak van de slijtage worden vastgesteld.
 • Efficiënter materiaalgebruik
  Tijdens periodieke inspecties kunnen er oplossingen voor problemen worden gevonden of de onderhoudsinterval kan nauwkeuriger worden vastgesteld. Hierdoor voorkomt onnodige hoge productie kosten door lekkende afsluiters.