Machinaal werk

JD Techniek beschikt in Emmen over een eigen machinale werkplaats voor conventionele en CNC werkzaamheden. Voor het hebben van een 24/7 storingsdienst is het cruciaal om een machinale afdeling ter beschikking te hebben. Hiermee zijn we dan ook in staat om snel en vakkundig nieuwe producten te maken om onze eigen revisies uit te voeren. Ook voor klanten fabriceren we natuurlijk draai en frees producten. Van enkel stuks op onze conventionele machines t/m grotere aantallen / series op de CNC draaibanken. Moet u een spiebaan in een kettingwiel gebrootst hebben of een complete nieuwe as uit bijv. Duplex gemaakt hebben tot het verbussen van een lager passing tot en met CNC vervaardigen van bijv. 250 speciale borgpennen, het kan bij JD.

Het grote voordeel is dat we zowel volgens voorbeeld of schets kunnen produceren maar ook het product kunnen leveren inclusief digitale tekening. De kwaliteit van het machinale werk in combinatie met onze snelle levering zorgt ervoor dat onze klanten de afgelopen jaren JD Techniek als dé aangewezen machinefabriek ziet om hun producten te herstellen, bewerken of nieuw te laten maken.

CNC

De vraag naar seriematige levering van producten is binnen JD Techniek toegenomen, daarom hebben we in 2019 geïnvesteerd in een Style halfautomaat. Hiermee kunnen we series met een gelijkwaardige hoge kwaliteit repeterend leveren. We hebben hierin een flexibele productie planning, waardoor we vaak kunnen voldoen aan de door u gestelde levertijd.

Vlak en rond slijpen

Voor het bewerken o.a. van messen van zet- en knip- machines, schuiven van afsluiters en andere producten die een vlakslijp bewerking nodig hebben we een vlakslijpmachine beschikbaar waar producten tot een lengte van 1500 mm vlak geslepen kunnen worden. Passingen van assen en andere producten tot een lengte van 500 mm kunnen we met onze rondslijpbank bewerken.

Vlakleppen

Wanneer extreme vlak heden worden gevraagd zijn we in staat om producten tot Ø150 mm te lappen; alleen vlak lappen is mogelijk maar ook glans lappen behoort tot de mogelijkheden. De te bereiken ruwheid en nauwkeurigheid bij Lappen zijn ongekend. We controleren de vlakheid d.m.v. het lichtbanden patroon. Daarnaast is de bewerking volledig braam-vrij. Leppen is de nauwkeurigste bewerking binnen onze machinale werkplaats.

Ultrasoon reinigen

JD Techniek heeft de mogelijkheid om onderdelen ultrasoon te reinigen. Dit betreft zowel stalen als aluminium onderdelen, maar ook O2 clean. Neem contact op met ons voor de mogelijkheden.

Overzicht van machinale werkzaamheden

  • Draaien
  • Frezen
  • Rondslijpen
  • Vlakslijpen
  • Lappen / Leppen
  • Ultrasoon reinigen
  • Boren
  • Zagen