Mechanical seal revisie

Storingen aan draaiende installaties betreffen toch ook vaak lekkages aan as-afdichtingen. Dit kunnen zowel pompen als mixers zijn en worden erg vaak veroorzaakt door een probleem met het mechanical seal. Indien uw mechanical seal defect is, kunt u het seal naar ons opsturen. Wij beoordelen na inspectie of revisie mogelijk is of dat het seal vervangen moet worden. Ook kunnen onze service specialisten op locatie het seal voor u uitbouwen of wisselen.

Binnen JD Techniek hebben we een afdeling waar mechanical seals gereviseerd worden. Naast het reviseren zijn we ook in staat om in overleg met u de as afdichting mogelijk te verbeteren. Mocht revisie niet mogelijk zijn, of wegen de kosten voor reparatie niet op tegen de kosten van een nieuw seal dan kunnen we natuurlijk een nieuwe aanbieden en leveren. Ook hierin zijn we merkonafhankelijk en kunnen we vaak verschillende merken adviseren en aanbieden. U kunt dan de voor u beste keuze bepalen.

Mechanical seal revisie door JD Techniek

JD Techniek beschikt over alle middelen om as afdichtingen en seal faces te herstellen, vervangen en te monteren en te testen. Dit doen we met opgeleide vakmensen op de eigen afdeling mechanical seal repair. Na demontage en reiniging van de onderdelen volgt er een inspectie van de onderdelen. Aansluitend wordt er een rapportage bijgemaakt waarbij de mogelijke faaloorzaak en de onstane schade in beeld wordt gebracht. U ontvangt het voorstel voor de revisie. Na akkoord wordt het seal met de gereviseerde of nieuwe onderdelen samengesteld en getest. Bij JD Techniek kunt u dus rekenen op hoogwaardig herstel en montage van seals. Bovendien zijn wij concurrerend in prijs én levertijd.

Nieuw levering

Het selecteren van de juiste afdichting voor uw toepassing moet nauwkeurig uitgevoerd worden. De stand tijd van uw installatie moet niet verkort worden door een verkeerd gekozen as afdichting. Binnen JD maken de specialisten de optimale keuze voor u. Mede door de goede samenwerking met de meeste fabrikanten kunnen zorgen dat u de beste oplossing voor de beste prijs en levertijd kunt ontvangen. Naast een 1 op 1 vervanging kunnen we desgewenst voor de meeste gerenommeerde merken een goed alternatief mechanical seal leveren. JD Techniek voert Auger© als huismerk, maar vanzelfsprekend kunnen wij indien gewenst alle andere merken leveren en reviseren, zoals o.a.: Roten©, AES©, James Walker©, Burgmann©, Flowserve©, Fluiten©, John Crane©, Lidering©, Chesterton©, Duramettalic©, Five Star, NMF© etc.

Naast mechanical seals omvat het levering programma de volgende materialen:

 • Stopbus pakking
 • Plaatpakking
 • O-ringen
 • PTFE band
 • Lipseals
 • Bearing guards

De voordelen van mechanical seal revisie door JD Techniek

 • Hoge kostenbesparing
 • Tijd besparing
 • Revisie is merkonafhankelijk
 • Uitgevoerd door ervaren specialisten
 • Transparante kostenopbouw