Oxygen clean

Verontreinigingen op componenten zoals vetten en vuil kunnen binnen het productie proces in contact met gas vormige zuurstof (GOX) of vloeibare zuurstof (LOX) het risico op een zelfontbranding of explosie vergroten. Om dit te voorkomen moeten de componenten Oxygen clean (O2 clean) behandeld worden. Hiermee worden de kans op zelfontbranding door verontreinigingen, verkleint. Veiligheden, pompen of pomp onderdelen, mechanical seals, afsluiters en andere componenten die in zuurstofomgevingen worden gebruikt, eisen gespecialiseerde reiniging bewerkingen. Hier voor is binnen JD Techniek een speciale procedure die in een O2 clean room wordt uitgevoerd. Deze standaard procedure is goedgekeurd door onze klanten zoals o.a. Gasunie, Air Liquide, Linde, Air Products, de WMD en NEG. Desgewenst kan de procedure op klantwens aangepast worden.

O2 clean room

De O2 clean room bij JD Techniek is een speciale ruimte die exclusief is ontworpen is om de componenten schoon en vetvrij te maken en te houden. De moderne ruimte heeft een gefilterde luchtverversing , olievrij perslucht toevoer en gereedschappen die alleen in de clean room toegepast worden. De ruimte heeft een lichte overdruk en de controle op vervuiling gebeurt onder andere met blacklight. Dit alles volgens de EIGA guideline en desgewenst klant specifieke procedures. Kleine tot middelgrote componenten kunnen hier behandeld tot 100% O2 clean, gereviseerd of samengesteld en aansluitend verpakt worden.

JD Techniek biedt clean room-services en nauwkeurige reiniging van (cryogene) pompen, mechanical seals veiligheden, afsluiters en kritieke onderdelen inclusief: zuurstofreiniging, waterreiniging en ontvetting, ultrasone reiniging en emissie- en druktesten van schone kleppen. De verpakking wordt gelabeld met een O2 clean vermelding. Bij aflevering wordt desgewenst een O2 clean rapport meegeleverd.